Wat is assertiviteit? Hoe assertief te worden in elke situatie?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Hoe assertief te worden in elke situatie?

Wat is assertiviteit precies? Op de werkvloer betekent assertiviteit het tonen van vertrouwen in je capaciteiten en sterke punten, zonder agressief over te komen. In de context van organisatiemanagement is assertiviteit het tactvol en respectvol uitdrukken van jezelf – zowel je ideeën als meningen – naar de mensen om je heen. Hier is een goede definitie van assertiviteit: "Het vermogen om anderen te beïnvloeden door je woorden, je acties en je interacties." Hier zijn enkele voorbeelden van wat u moet doen als u assertief bent:

Als je probeert de baas of iemand anders op kantoor te beïnvloeden, is het belangrijk om te onthouden dat je assertiever moet zijn om overtuigend te zijn. Als je beleefder en milder probeert te zijn in de hoop iets aardigs te doen of behulpzaam te zijn, kom je waarschijnlijk te zacht over. Als u echter te agressief bent, kan dit worden geïnterpreteerd als aandringend of zelfs opdringerig Zelfvertrouwen cursus – Claudia's blog. Om de zaak recht te zetten, leer je assertieve woorden te gebruiken in een professionele context, zoals een sollicitatiegesprek of een gesprek met je leidinggevende:

Je kunt assertiviteit op een positievere manier gebruiken door het onderliggende doel ervan te begrijpen. Het betekent niet per se schreeuwen of schreeuwen tegen mensen; het is eerder een vermogen om je eigen mening te uiten, maar op een meer beleefde manier. Assertief zijn betekent het niet persoonlijk opvatten als je het niet met iemand eens bent of een verkeerd standpunt hebt. Gebruik het in plaats daarvan als een beleefde manier om te zeggen dat je begrijpt waarom ze hun beslissingen hebben genomen. Dit toont respect en het zal je helpen om succesvoller in het leven te worden.

Meer informatie op: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Related Post